Ученик от малък град в Кентъки съди вестник Washington Post

...
Ученик от малък град в Кентъки съди вестник Washington Post
Коментари Харесай

Ученик съди Washington Post за 250 милиона долара

Ученик от дребен град в Кентъки съди вестник Washington Post за 250 милиона $, написа Washington Times. Вестникът неправилно обвинил 16-годишният Николас Сандман в расистки акт и предизвикателство на борба с индиански деятел по време на проява във Вашингтон.
Искът е за 250 милиона $, колкото заплати най-богатият човек на света Джеф Безос, с цел да купи Washington Postпрез 2013 година
В жалбата се споделя, че изданието неправилно е обвинило и тормозило младежа, като част от пристрастията си против президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
По време на случая Сандман, който е бял католик, носел шапка с известния слоган на Тръмп " Make America Great Again ".
Вестникът сподели, че преглеждат заведения иск и считат да се пазят в съда.
Материалът, който докара до правосъдния иск, излезе с огромна фотография на Николас Сандман, застанал на близко разстояние лице в лице с възрастен индианец - деятелят Нейтън Филипс, съобщи БГНЕС.
Твърденията, че младежът е провокирал борба бяха последвани от доста мнения против него в обществените мрежи и материали за случая по огромните американски телевизионни канали.
По-късно се появи видеозапис, който показваше, че нито Сандман, нито неговите съученици, са се държали нападателно или са предизвикали Филипс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР