Учение „Carpathian Eаgle - 2017 на военни формирования от Специалните

...
Учение „Carpathian Eаgle - 2017 на военни формирования от Специалните
Коментари Харесай

Военнослужещи от Специалните сили участваха в „Carpathian Eаgle - 2017” в Румъния

Учение „ Carpathian Eаgle - 2017 " на военни формирования от Специалните сили на страните от Балканския район се организира в гр. Търгу Муреш, Румъния. В него участваха военнослужещи от Албания, България, Гърция, Македония, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора. От българска страна в учението се включиха военнослужещи от 3-ти батальон на 68-а бригада Специални сили.

По време на учението бяха образувани многонационални групи за Специални интервенции за уеднаквяване на общоприетите оперативни процедури, които се употребяват в другите страни, и повишение на съвместимостта сред участниците. Проведени бяха тренировки по алпийска подготовка, пукотевица с лекострелково оръжие, насочване и напредване в непозната околност, десантиране по способа „ бързо въже " и „ рапел ". Военнослужещите извършиха и задания по здравна подготовка и евакуация. С хеликоптер бяха осъществени парашутни скокове на височина от 300 метра до 4000 метра от вертолет „ Чинук " на гръцките Специални сили, както и от аероплан Спартан „ С - 27J " и „ С - 130 Херкулес " на румънските Военновъздушни сили.

В деня за високопоставени посетители формированията от Специалните сили на Балканските страни демонстрираха висока степен на интеграция. Военнослужещите демонстрираха уменията си при осъществяването на задания в интервенция по залавяне на терористи. Те извършиха втурване по способа „ рапел " от хеликоптер „ Пума " на румънските Военновъздушни сили.

През идната година нашата страна ще бъде хазаин на учението на Специалните сили от страните от Балканския район.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР