Ученичка от великотърновското училище Патриарх Евтимий е била нападната и

...
Ученичка от великотърновското училище Патриарх Евтимий е била нападната и
Коментари Харесай

Ученици биха групово 13-годишна от същото школо пред бременната й майка и даскали

Ученичка от великотърновското учебно заведение „ Патриарх Евтимий ” е била нападната и бита пред очите на бременната й майка. Инцидентът е станал в средата на предходната седмица, написа " Монитор ". 

На излизане от учебното заведение 13-годишната Мирослава ненадейно била нападната от група свои връстници, които почнали да и нанасят удари по тялото. „ Събориха ме на земята и започнаха да ме удрят и да ме ритат на всички места, където им падне. Направиха ми доста синини ”, споделя момичето. Въпреки че по това време в региона имало и други по-големи възпитаници и възрастни никой се намесил с цел да отърве момичето, станало обект на експанзия. Поради напредналата си бременност, майката на Мирослава също не посмяла да застане на пътя на ударите и да отбрани щерка си.

„ Нищо не можах да направя, единствено гледах по какъв начин я бият. Наоколо имаше други родители, учители, само че никой не се намеси. Всички гледаха единствено сеир в профил.

Обърнахме се към директоката, тя също не пожела да ни помогне и да застане на наша страна ”, твърди майката Галя Николова. След случката родителите на битото момиче са подали тъжба и са безапелационни, че ще водят правосъдно дело против учебното заведение. Те настояват, че против щерка им има систематичен тормоз от други възпитаници, а управлението на школото не подхваща никакви ограничения с цел да я отбрани.

Срещу момичето непрекъснато се отправяли по телефона и устно закани и закани за ликвидиране и гонене. Поради това родителите желаят да реалокират щерка си в друго учебно заведение. Оказва се обаче, че от учебното заведение не дават позволение за това пренасяне.

Според шефката на образователното заведение, Иваничка Петкова, случаят с ученичката бил пресилен и преиначен. А никой от учителите не се намесил, защото побоят се бил случил отвън региона на учебното заведение, на улицата. „ Не е била пребита. Карали са се, псували са и са отправяли всякакви реплики, само че това се е случило в извънучебно време. Запознати сме със случая и сме взели ограничения. Психолог работи с децата ”, декларира директорката Петкова.

Въпреки това от учебното заведение не отхвърлят, че през годините родителите на потърпевшото момиче са подавали сигнали за експанзия против тяхната щерка от страна на други възпитаници. С тях било разговаряно неведнъж от страна както на шефа, по този начин и на учебния психолог.

Новината за битото момиче провокира мнения измежду жителите на Велико Търново и в обществените мрежи в нета. Миналата година за две седмици три деца от това учебно заведение посетиха Спешна помощ. Едно от тях беше моето. Лекарите споделиха, че им е писнало да одобряват деца от това учебно заведение ”, разяснява Албена Добревска.

Заб: Снимката е илюстративна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР