Ученичка от Английската гимназия в Пловдив се появи със синята

...
Ученичка от Английската гимназия в Пловдив се появи със синята
Коментари Харесай

Ученичка се появи със синята манта на 60-годишнината на Английската в Пловдив

 angliiskata  angliiskata_2  angliiskata_4  angliiskata_6  angliiskata_7
Ученичка от Английската гимназия в Пловдив се появи със синята манта от соцвремената на 60-ата годишнина на учебното заведение, маркирана тържествено на Античния спектакъл. Сийка Илчевска, която е влезнала в гимназията през 1987 година, беше сплела съзнателно и косата си – тъкмо по каноните на тези години.

Хиляди ученици на прословутото учебно заведение изпълниха Античния спектакъл, с цел да си спомнят знаковите изречения, които ги вършат единна общественост, без значение от това, по кое време са учили в Английската. „ ELS не беше име на гимназия, беше ключова дума. ” Тези думи на възпитаник от 13-ия випуск на гимназията в книгата „ Началото ”, която връща към първите години на учебното заведение, отлично формулират духа на Английската.

В словото си шефът Николай Радев напомни и различен паметен лозунг от времето, когато гимназията се е казвала „ Георги Кирков ”: „ Кирковец на сянка не седи, само че сянка хвърля. ” „ В първите години учениците са носели въглищата и дървата за печките, а учителите и шефът, които не са били от Пловдив, са спели през нощта в дирекцията. Днес това ни е необичайно, даже малко смешно, само че в действителност тогава са се ковали основите – не на постройката, а на духовността, на образованието, на волята за триумф ”, сподели още Радев.

Той съобщи на учениците поздрави от първата преподавателка в учебното заведение от Англия Мери Мейсън, която през днешния ден е на напреднала възраст, само че си спомня с наслада за годините в Английската. „ Никой от учителите на Английската гимназия не е пропуснат, реверанс пред вас ”, заявява Радев. Той издаде и една заповед: „ Забранявам в езикова гимназия „ Пловдив ” да се използва словосъчетанието „ някогашни възпитаници ”, тъй като просто в нашата гимназия има възпитаници, които учат в този момент, или са приключили в съответния випуск ”. Радев добави, че Английската е най-голямата гимназия в страната по брой на учениците – 1365, и че по резултати на матурите учебното заведение постоянно е измежду първите 10 у нас.

“Това е учебно заведение, което образова едни от най-способните възпитаници, потвърдили се още с приемането им в него. Това е образователно заведения, пример за доста от учебните заведения в града, което дава не просто старт, само че и същински късмет за реализация на младежите”, се споделя в приветствието на кмета на Пловдив Иван Тотев, прочетено от водещите.

В празничната стратегия се включиха студио „ Сияна денс ”, фолклорен отбор „ Иглика ” и известни към този момент възпитанички на Английската като Елеонора от „ 4 Magic ”. Градусът на настроението се подвигна, когато от възпитаници на ELS, приключили през 1970 и 1972 година извършиха „ Стената ” на „ Пинк Флойд ”.

Кулминацията настъпи, когато хилядите възпитаници и учители запяха дружно „ Хубава си, моя горо ” и „ Клетва ” на „ Щурците ”. По традиция церемониите на Английската приключват с думите от саундрака към компания „ Вчера ”: „ Заклех се! ”

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР