Ученичка беше подпалена в Бангладеш и почина по заповед на

...
Ученичка беше подпалена в Бангладеш и почина по заповед на
Коментари Харесай

По заповед на директор-изрод изгориха ученичка в Бангладеш, защото се оплакала от сексуален тормоз

Ученичка беше подпалена в Бангладеш и умря по заповед на шефа, откакто съобщила за полов тормоз.
Смъртта на 19-годишната Нусрат Джахан Рафи предходната седмица провокира митинги измежду южноазиатската нация, като министър председателят даде обещание да преследва всички забъркани в ужасяващия акт.
Рафи била завлечена на покрива на ислямската семинария, където нейните нападатели поискали тя да отдръпна жалбата за полов тормоз, която е подала в полицията.
Когато тя отказала e била обляна с керосин и запалена.
Полицията заяви, че един от 17-те души, задържани по отношение на нейната гибел, е обвинил шефа на учебното заведение, че е наредил офанзивата.
Учителят " им споделил да окажат напън върху Рафи да отдръпна делото или да я убият, в случай че тя откаже ", съобщи пред Агенция Франс Прес старшият служител на реда Мохамед Икбал, който управлява следствието.
Рафи отишла в полицията в края на март, с цел да заяви за полов тормоз, а видеото демонстрира, че началникът на локалното полицейско ръководство е записал жалбата й, само че го я отхвърлил като „ нищожен случай “.
Икбал сподели, че най-малко пет от задържаните, в това число трима съученици на Рафи, са я вързали с шал, преди да я възпламенят.
" Планът бил случаят да мине за самоубийство. Но той се провали, откакто Рафи съумяла да слезе по стълбите, до момента в който гори, тъй като шалът изгорен и освободил ръцете и краката ѝ ", сподели той.
Рафи претърпя изгаряния до 80% от тялото си и умря в болница на 10 април. Но тя е записала видео преди гибелта си, повтаряйки обвиняванията си против шефа.
" Учителят ме докосна, ще се боря с това закононарушение до последния си мирис ", споделя тя. Тя също по този начин разпознава някои от нейните нападатели.
Махмудул Хасан Номан, брат на Рафи, сподели пред Агенция Франс Прес, че хора, близки до шефа, са оказвали напън върху фамилията неговата сестра да отдръпна недоволството си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР