Ученически бележник с пълни шестици по 20 предмета получи учителка

...
Ученически бележник с пълни шестици по 20 предмета получи учителка
Коментари Харесай

Kласна получи Бележник с пълно 6 по електроника и доброта

Ученически бележник с цялостни шестици по 20 предмета получи учителка 25 години след дипломирането на нейния клас от випуск 1993 в Професионалната гимназия по електроника и електротехника. Преподавателката Вангелия Искрова пристигна с черно-бели фотоси от предишното на сбирката на класа и си спомни всекиго по име. Освен по електроника и процедура, 12. Е написа шестици по добрина, самообладание, схващане, искреност, житейски уроци. За някои шестобалната система се оказа незадоволителна и записаха в графите 6+ и 6.66. Край тях бяха налепени и шеговити претекстове - препратки към предишното, в това число картинка на именития москвич на име Габриел на един от тогавашните гимназисти от 12. Е.

Класната си напомни най-смешните версии за закъснения и отсъствия от вида „ Влакът от село изгоря ” и „ На кръстовището има знак „ Стоп ”, всякога спирам и се чудя да дойда или не. Ако беше за път с преимущество, щях да съм прецизен ”. „ Живейте, тъй като времето изтича бързо ”, посъветва учениците си Вангелия Искрова 25 години откакто ги изпрати като зрелостници.

„ Бяхме първокурсници в час по техническо начертаване, когато преподавателят ни сподели, че паднала властта на Тодор Живков, раздаде по една шпонка и влезе в хранилището да слуша новините по радиото. В края тутакси разгласи, че иде демокрацията. Тя смени съветския с британски и униформата - с дънки ”, напомни си 12. Е. Докато се дипломира, предприятията в бранша били закрити и разпродадени. Така на собствен ред випуск 1993 сменил електрониката с стопанска система, публицистика, богословие, хотелиерство, търговия, бизнес с недвижими парцели. Дал и една национална съдийка по аеробика, която се оказа също умел сладкар и сервира гигантска домашна еклерова торта. Всяка година полети от Съединени американски щати, Канада, Австрия и Англия събират отново 12. Е.

Наскоро още една паралелка от някогашния ТЕТ „ Ленин ” отпразнувала празник от дипломирането си, описа директорката Стоянка Анастасова. Ръководството направило жест да отключи учебното заведение в неучебен ден, с цел да си върнат спомените тогавашните му възпитаници с разходка из класните стаи и работилниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР