Ученическата бележка ще бъде на стойност не повече от 3

...
Ученическата бележка ще бъде на стойност не повече от 3
Коментари Харесай

Решено Е! Вече Ще Трябва Да Плащаме Такса От 3 Лева При Джипито, Всеки Път, Когато Ни Издава Официална

„ Ученическата записка ще бъде на стойност не повече от 3 лева, тя ще излезе от наложителния пакет на общопрактикуващия доктор. На този стадий това е съглашението, което постигнахме дружно с Надзорния съвет на НЗОК “, сподели още той и изясни, че е решено бележката да излезе от пакета, тъй като тя е административна активност.

Д-р Грозев разяснява и тематиката за ограничаването от 10 минути обзор при персонален доктор.

„ Направихме по този начин нещата, че тези 10 минути няма да бъдат изискуеми при профилактичен обзор. Профилактичен обзор е обзор, който е поетапен – той може да бъде регистриран и в следващ интервал, защото се чакат проучвания, образна диагностика, лаборатории и други “, изясни шефът на БЛС.

Като цяло над 90 на 100 от предложенията на Българския лекарски съюз, в това число и тези, направени в последния миг, са признати от Надзорния съвет на НЗОК за Националния рамков контракт за тази година. Двете страни са договорили повишение на цените на 137 клинични пътеки, в първичната и в профилираната извънболнична помощ са планувани общо 24 млн. лева повече и над 148 млн. лева - за лечебните заведения, уточни Грозев.

По думите му има " дребен проблем, обвързван с текстове на наредби, които се апелират в съда, само че с цел да влязат в действие нашите оферти, би трябвало да ни се даде мандат тези наредби да бъдат признати след възможното сключване на рамковия контракт ".

Ще се работи и ще бъдат признати единствено тези текстове, по които е реализиран консенсус по време на договарянията, добави Венцислав Грозев.

На 24 февруари следва събор на БЛС, на който ще бъде обсъждано и решено дали да бъде даден мандат за сключване на НРД 2018 година
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР