Учени заключиха, че 60-70 на сто от хората стават закоравели

...
Учени заключиха, че 60-70 на сто от хората стават закоравели
Коментари Харесай

Близо 70% от хората стават закоравели пушачи още след първата си цигара

Учени заключиха, че 60-70 на 100 от хората стават закоравели пушачи след първата цигара, заяви Лайф.

"Преминаването от първото потребление на наркотични субстанции към непрекъснатата им ежедневна приложимост е измежду значимите стадии в развиването на взаимозависимост, защото това навежда на мисълта, че удоволствието се трансформира във физическа нужда ", съобщи Питър Хайек от университета "Куин Мери " в Лондон.

Специалистите означават, че тютюнопушенето и обвързваните с него заболявания са считани за една от основните аргументи за преждевременна гибел по света. Според данни на Американските центрове за надзор и предварителна защита на заболяванията, годишно в резултат на тютюнопушене и пасивно пушене умират към 6 милиона души.

Някои медици са на мнение, че зависимостта от цигарите има психически корени. Опонентите им считат, че съществува физическа взаимозависимост от никотина.

Британските учени анализирали резултатите от допитвания, обхванали над 200 000 души, някои от които пушели непрекъснато или понякога. Така било открито какъв % от хората станали пушачи след първата цигара. Оказало се, че процентът е доста висок - 60-70 % от хората получават нездравословния табиет след първата цигара. Този индикатор е съпоставим със зависимостта от хероина.

Затова, по мнението на учените, управляващите в разнообразни страни и специалистите в областта на опазването на здравето би трябвало да си слагат за цел да се предотврати запалването на първата цигара, вместо да концентрират напъните си към отказването от цигарите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР