Учени в Централен Куинсланд, Австралия, откриха нов вид паяк, който

...
Учени в Централен Куинсланд, Австралия, откриха нов вид паяк, който
Коментари Харесай

Учени откриха нов рядък гигантски паяк ВИДЕО

Учени в Централен Куинсланд, Австралия, откриха нов тип паяк, който доближава дължина над 5 сантиметра, а отровата му е рискова за хората. 

Това животно живее в гористата зона на централния район на Куинсланд. Изгражда дупки в черната земя в регионите на Eidsvolda и Monto, западно от Bundaberg, където прекарва до 7 години, до момента в който мъжките изпълзяват в търсене на женски.

Този тип се назовава Euoplos Dignitas, което идва от латинската дума за „ достолепие “ или „ великолепие “, съобщава ABC News. Интересното е, че женските от този тип са по-големи от мъжките и имат дължина към 5 см. Паяците не съставляват смъртоносна опасност за хората, само че техните ухапвания могат да причинят болежка и отичане.
 Нора, земя, черна земя Паякът построява дупки в черната земя в регионите на Ейдсволда и Монто, където прекарва до 7 години Снимка: QUEENSLAND MUSEUM
Euoplos dignitas може да се трансформира в заплашен тип паяк, защото е изгубил огромна част от естественото си местообитание заради почистване на земя, съгласно учени. Това паякообразно гнезди подземен и има гъста космена четина.
 Паяк, земя, дупка, членестоноги, Euoplos Dignitas Мъжките от този тип са с меденочервен цвят. Снимка: QUEENSLAND MUSEUM
„ Мъжките от този тип са меденочервени на цвят. Те са в действителност зашеметяващи. Женските постоянно са по-тъмни и по-набити, защото прекарват по-голямата част от живота си подземен. Няма да знаем какъв брой още популации съществуват, до момента в който не завърши в детайли изследване. Но естественият ареал на типа е дребен и мощно фрагментиран. Успяхме да намерим единствено един жив (екземпляр) към този момент ", сподели арахнологът Майкъл Рикс.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР