Учени в Германия конструираха стряскащ паяк-робот с 8 крака, който

...
Учени в Германия конструираха стряскащ паяк-робот с 8 крака, който
Коментари Харесай

Германски учени конструираха ужасяващ паяк-робот

Учени в Германия конструираха стряскащ паяк-робот с 8 крайници , който може да се свие на топка и да ви преследва със забележителна скорост, написа в. " Дейли мейл ".
 

I don't what's more terrifying: the spider-like or the fact that it was modeled after an ACTUAL SPIDER called the flic-flac, that can run on 6 legs and somersault itself in whatever direction it wants.  Yikes!
— TheThighGround* (@Thigh_Ground)

Разработката е дело на софтуерната компания " Фесто ", като инженерите се били въодушевили от същински паяк, който постоянно се среща в пустинята в Мароко . Името на машинката е Bionic WheelBot. Тя е с побиваща тръпки присъща походка , може да бяга и да се търкаля с впечатляваща скорост.
 

Роботчето е тъкмо копие на типа Cebrennus rechenbergi . Този марокански паяк крачи като всички свои събратя, само че когато е заплашен, се свива на топка и се търкаля с стремглава скорост.
 
За да реализира същия резултат, роботчето свива шест от крачетата си , а с две от тях се изтласква, с цел да може свитото на топка негово тяло да се търкаля . От компанията " Фесто " прецизираха, че в този режим машинката развива два пъти по-голяма скорост.
 

Festo's New Bionic Robots Include Rolling Spider, Flying Fox, via
— Festo US (@Festo_US)

Тя елементарно може да ви догони, в случай че тръгнете да бягате от нея. Паякът-робот е екипиран с 15 дребни електромоторчета, инсталирани в ставите и тялото му.

Bio-inspired bots are big this week! Check out the modeled after the Moroccan Flic-Flac Spider
— Modular Robotics (@modrobotics)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР