Учени установиха, че яденето на люти чушки помага за намаляване

...
Учени установиха, че яденето на люти чушки помага за намаляване
Коментари Харесай

Храна, която ВСИЧКИ имаме вкъщи, е лек за сърдечни заболявания и диабет

Учени откриха, че яденето на люти чушки оказва помощ за понижаване на риска от сърдечни болести. Изследването е оповестено в списание " Nature ".
Корейски специалисти организираха метаанализ на изследвания, при които участници на възраст над 18 години са присъединили люти чушки и техни производни в храненето си за интервал от 4 до 12 седмици.

Учените са открили, че съдържащото се в продукта вещество Capsicum annuum понижава риска от развиване на метаболитен синдром - комплекс от метаболитни нарушавания, който предизвиква развиването на сърдечни болести и диабет вид 2. По-специално Capsicum annuum работи в няколко направления едновременно, като намалява равнищата на холестерола и има изразен антиоксидантен резултат.
Изследването също по този начин открило, че яденето на чушки може да помогне за нормализиране на равнищата на захар в организма, като понижи възпалението. Авторите обаче означават, че са нужни спомагателни клинични изпитвания, с цел да се удостовери това потребно свойство на продукта.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР