Учени установиха, че т.нар. синдром на неспокойните крака с най-голяма

...
Учени установиха, че т.нар. синдром на неспокойните крака с най-голяма
Коментари Харесай

Сензация! Най-точният признак за приближаваща смърт установиха учени от Пенсилвания!

Учени откриха, че така наречен синдром на неспокойните крайници с най-голяма възможност предсказва скорошна гибел. Резултатите от проучването са оповестени в сп.Neurology.

Изследователи от университета на Пенсилвания са провели разбор на данните за 57 417 дами, междинната възраст на които била 67 години.

През интервала на провеждането на проучването на всеки две години се събирали данни за здравословното положение на респондентите, в това число и за съществуването на синдрома на неспокойните крайници.

Учени откриха метод да предвидим гибелта 14 години преди да се случи

В продължение на 10 години учените установили 6448 случая на гибел по разнообразни аргументи. Така било открито, че измежду дамите страдащи от синдрома на неспокойните крайници, вероятността от настъпване на гибел поради болести на сърцето била с 43% по-висока, спрямо останалите дами, които не се оплаквали от този синдром.

Съобщава се още, че не е била открита връзка сред синдрома на неспокойните крайници и смъртност поради онкология или заради други аргументи.

Интервю с наш експерт за синдрома на неспокойните крайници, от който страдат 300 000 българи - признаци, диагностика, лекуване четете в Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР