Учени установиха, че първият император на Китай Цин Шъхуан искал

...
Учени установиха, че първият император на Китай Цин Шъхуан искал
Коментари Харесай

Желанието да бъде открит еликсир на безсмъртието погубило първия император на Китай

Учени откриха, че първият император на Китай Цин Шъхуан желал да живее постоянно и наредил на поданиците си да открият балсам на безсмъртието, заяви Лайф.

При разкопки в китайската провинция Хунан били открити антични документи и 48 предмета, които се оказали свързани със основаване на „лекарство“ за безконечна младост. Находките свидетелстват, че декрет на императора за основаване на балсам на безсмъртието е достигнал до най-отдалечените провинции и селища.

„Издаването на сходен декрет и фактът, че хора са се пробвали да изпълнят нареждането, разкриват, че Цин Шъхуан основал надеждна и ефикасна система на изпълнителната и законодателната власт в цялата страна през ера, когато не е имало транспортни и информационни мрежи“, съобщи ръководителят на археологическия екип Чунлун Чжан.

Цин Шъхуан се родил в 259 година прочие Христа и до гибелта си през 210 година прочие Христа завоювал всичките 6 враждуващи между тях елементи на Китай, с цел да сътвори единна нация. След обединяването на Китай въвел купата император и поставил началото на траялото над две хилядолетия императорско ръководство.

Археолозите установяваха, че императорът имал фикс концепция за величие. Смята се, че опитвал питиета, съдържащи живачен сулфид, с вярата, че той ще удължи живота му. Вероятно по тази причина е починал на 49-годишна възраст.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР