Учени установиха, че хората, загубили любим човек, са с повишен

...
Учени установиха, че хората, загубили любим човек, са с повишен
Коментари Харесай

Хората, загубили любим човек, са с повишен риск от смърт

Учени откриха, че хората, изгубили обичан човек, са с нараснал риск от гибел поради сърдечен арест в първите три месеца след кончината му, оповестява Сайънс алърт.

В изследването на екипа на Крис Фагундес от университета "Райс " в гр. Хюстън взели присъединяване 65 души на възраст сред 51 и 80 години. Те били разграничени на две групи. Тридесет и двама били вдовци или вдовици, а 33-ма попаднали в контролна група за съпоставяне. Специалистите отчели пола, възрастта, тежестта и общото положение на здравето на участниците.

Екипът разкрил в кръвта на хората от първата група нараснало равнище на съединения, предизвикващи възпалителни процеси в организма. Сред тях били и цикотините TNF алфа /с растеж 7 процента/ и IL /с растеж от 5 процента/. В първата група било следено и 47 процентно повишение на нарушаванията в сърдечния темп, което способства за развиването на сърдечна непълнота. Рискът от гибел приблизително се увеличавал с 41 %, освен това главен фактор били сърдечносъдовите болести.

Цикотините са тези белтъци, участващи в предаването на сигналите сред клетките. Те се образуват в имунните кафези, основно в лимфоцитите и извършват няколко функционалности. Сред тях е активирането или потискането на възпаленията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР