Учени установиха, че хората, които пият всеки ден по 125

...
Учени установиха, че хората, които пият всеки ден по 125
Коментари Харесай

Умерените пиячи по-рядко се нуждаят от лекарски грижи

Учени откриха, че хората, които пият всеки ден по 125 мл вино, по-рядко се нуждаят от лекарски грижи спрямо цялостните въздържатели, написа в. " Дейли мейл ".

Екипът на доктор Кен Мукамал от Харвардския медицински университет провел проучване в Италия, обхванало 21 хиляди души на междинна възраст 56 години. За интервал от 6 години 13 хиляди от тях попаднали в болница. Оказало се, че безспорните трезвеници били с 11 % по-висок риск да се нуждаят от медицински грижи, спрямо умерените потребители на алено вино, спазващи средиземноморска диета, богата на плодове, зеленчуци и рибни артикули.

Предишни медицински проучвания потвърдиха изгодата от умерената приложимост на алено вино, което защищава от заболяванията на сърцето с помощта на скъпите си съставки.

Ръководителят на проучването доктор Мукамал предизвестява, че резултатите от изследването никога не би трябвало да насърчат трезвениците да стартират да пият, с цел да подобрят здравето си. Но получените резултати удостоверяват националното вярване, че чашка вино дневно държи доктора далеко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР