Учени установиха, че химическите съединения в гроздето, шоколада и зеления

...
Учени установиха, че химическите съединения в гроздето, шоколада и зеления
Коментари Харесай

Посочиха 3 продукта, които блокират К-19

Учени откриха, че химическите съединения в гроздето, шоколада и зеления чай могат да блокират COVID-19. Проучването е оповестено в списанието Frontiers in Plant Science и представено от Нова тв.

Изследователите са открили, че слабото място на ковид е „ главната протеаза “ Mpro - ензим, участващ в репликационния механизъм. Mpro се потиска посредством взаимоотношения с разнообразни химични съединения, за които е известно, че имат мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Експерти от Университета на Северна Каролина са изследвали хранителни и лечебни растения за съществуването на такива съединения.

Компютърни симулации и лабораторни опити in vitro демонстрират, че веществата, съдържащи се в зеления чай и гроздето, са били доста сполучливи в потискането на функционалността Mpro, а съединенията в какаото на прахуляк и тъмния шоколад са понижили протеазната интензивност на към половина.

Изследователите също по този начин означават, че в зеления чай има пет химични съединения, които взаимодействат с разнообразни сектори на Mpro и обезвреждат неговите резултати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР