Учени установиха, че генното редактиране, използвано от китайския учен Хъ

...
Учени установиха, че генното редактиране, използвано от китайския учен Хъ
Коментари Харесай

Обвиняват китайския учен, клонирал близначета, че е използвал неподходящ ген

Учени откриха, че генното редактиране, употребявано от китайския академик Хъ Цзянкуей за двойката близначки, още преди тяхното раждане, ще редуцира живота им, оповестява Асошиейтед прес.

Агенцията цитира най-нова обява в списанието "Нейчър медсин ". Авторът Расмус Нилсен от университета Бъркли акцентира, че хората с ДНК разновидности, които понижават риска им от ХИВ зараза, по предписание умират по-рано, спрямо останалите. А китайския академик Хъ Цзянкуей клонира първите две близначета в света, точно с подобен редактиран ген, с концепцията да ги защищити от ХИВ заразяване от единия от родителите.

"Винаги би трябвало да се има поради резултата от разновидностите, които предизвикваме! ", акцентира Нилсен.

Неговият екип проучил проби от британци. Той се фокусирал върху гена CCR5. Когато действа обикновено, той разрешава на клетките от имунната система да изложат даден протеин на повърхността им. От това се възползва ХИВ, който прониква през него, с цел да инфектира клетките. Но разновидността възпира появяването на уязвимия протеин, което понижава риска от ХИВ зараза. Но точно тази разновидност е също по този начин склонна да съкратява продължителността на живота на хората, в която е установена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР