Учени успели да докажат необходимостта от създаване на хранилище за

...
Учени успели да докажат необходимостта от създаване на хранилище за
Коментари Харесай

„Ноев ковчег“ за микроби ще спасява света

Учени съумели да потвърдят нуждата от основаване на „ вместилище ” за микроби , с цел да бъде непокътнато здравето на популацията . За научния пробив оповестява публикация в профилираното списание „ Сайънс ”.
 
Човешките микроби включват голямо количество бактерии, гъби и вируси, които извършват значими функционалности в организма . Така че тяхното задоволително количество оказва благотворно въздействие върху здравословното положение и откритото им понижаване съставлява забележителен риск, означават учените.
 
Индустриализацията на обществото , съгласно тях, понижава разнообразието на човешката микробиология. Например то се въздейства от използването на рафинирани храни, приема на антибиотици и даже от изкуственото хранене на децата.
 
Изследователите са на мнение, че измененията в микрофлората, които се случват по едно и също време с индустриализацията , са главният фактор, който въздейства върху растежа на метаболитните, имунните и когнитивните болести . Микробиолозите акцентират още, че след Втората международна война броят на случаите на диабет, затлъстяване, алергии, астма и аутизъм се е нараснал доста в индустриализираните страни.
 
Ето за какво, с цел да се резервира здравето на човешкото население, откривателите оферират да се сътвори „ Ноев ковчег ” за микроорганизми, които би трябвало да се съберат от жителите на разрастващите се страни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР