Учени смятат, че кръвният протеин феритин, който се активизира, за

...
Учени смятат, че кръвният протеин феритин, който се активизира, за
Коментари Харесай

Израелски имунолог дава обяснение за високата смъртност от коронавируса

Учени считат, че кръвният протеин феритин, който се засилва, с цел да блокира вирусите и бактериите в организма, при болест с ковид създава толкоз огромно количество защитни кафези, че може да провокира гибел, заяви ТАСС, представен от вести.бг.

У към 50 на 100 от умрелите от болестта се вижда високо равнище на феритин, заяви експертът по имунология, почетният професор на университета на Тел Авив Йехуда Шенфелд. Той взе участие в онлайн - конференция, проведена от Санктпетербургския държавен университет.

Феритинът е кръвен протеин, който играе значима роля в преноса на желязо в организма. Неотдавна интернационална група учени откри, че феритинът задейства кафези, които пазят организма - цитокини. В неголямо количество те пазят организма от вируси и бактерии.

" Но в случай че те секретират в огромни количества, това води до колапс. Наричаме това събитие цитокинова стихия. То може да докара до гибел при петдесет на 100 от пациентите. И проучвания, оповестени в Китай, Италия и Съединени американски щати демонстрират, че у тези пациенти има високо равнище на феритин. Тоест това може да е диагностичен параметър. И би трябвало да разберем, че е нужно да се борим против високите равнища на феритин ", сподели Шенфелд.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
НАПИШИ КОМЕНТАР