Учени сигнализират, че резистентността на гъбичните инфекции към лечение е

...
Учени сигнализират, че резистентността на гъбичните инфекции към лечение е
Коментари Харесай

И гъбичните инфекции все по-резистентни на лечение


Учени алармират, че устойчивостта на гъбичните инфекции към лекуване е все по-сериозен проблем пред здравните служби. Налице е риск от сериозен взрив на гъбичните инфекции в световен проект, изключително измежду хора с хронични здравословни проблеми, чийто имунитет е по-уязвим.

Един от методите да се редуцира този риск е като се разработят нов вид лекарства като опция на сегашните противогъбични препарати , към които, явно, от ден на ден фунги съумяват да развият устойчивост. Данни на учени от Импириал колидж в Лондон сочат, че в последните 30-40 години случаите на гъбични инфекции, резистентни към обичайни противогъбични препарати, са се нараснали неведнъж.

Учените показват и хипотетичната причина за тази рискова наклонност. Според тях в последните години огромна част от противогъбичните артикули, употребени в хуманната медицина, се употребяват всеобщо и за отнасяне на гъбични болести измежду селскостопанските култури. Гъбичките са измежду най-разпространените микроорганизми в природата и при погрешно отнасяне от аграрните служби елементарно може да станат нечувствителни към главните средства за битка с тях. Така, след време всяко леко и до неотдавна леснолечимо инфекциозно заболяване с гъбичен извършител може да се окаже животозастрашаващо при индивида.

При здрав човек имунната система разполага с ефикасни механизми за бързо обезвреждане на болестотворните гъбички, които попадат в организма непрестанно. При хора с отслабен имунитет обаче и при такива, преминаващи през имуносупресивно или интензивно лекуване, доста елементарно може да се развие гъбична зараза, която бързо да прогресира до сериозен систематичен проблем. В такива случаи противогъбичните препарат иса единствен избор за интензивно лекуване и до неотдавна те даваха задоволително положителни резултати. За да се подсигуряват те и в бъдеще обаче, е належащо да се преразгледат механизмите за прилагане на лечебните средства по едно и също време за медицински и земеделски потребности.

Свързани публикации.. Къде по тялото може да се развият гъбички? 0 Гъбична зараза на кожата и други органи - диагнoстика 0 Антибиотична устойчивост - до каква степен ни заплашва? 0

Днес се срещат гъбични инфекции, които са лечими в едвам 50% от случаите . Всяко в допълнение усложнение пред преодоляването им в бъдеще може да сътвори съществени и опасности от поява на нови животозастрашаващи болести с непредвидими последици.

Проблемът с нарасналата устойчивост на гъбичките към лекарства се афишира в интервал, когато огромни терзания буди и възходящата антибиотична устойчивост измежду бактериите . И двата фактора следва да се преглеждат съществено и да се подхващат световни здравни ограничения за усъвършенстване метода към назначението и приема на този вид медицински артикули.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР