Учени са установили, че масивната черна дупка, която се намира

...
Учени са установили, че масивната черна дупка, която се намира
Коментари Харесай

Древните хора вероятно са наблюдавали експлозия от центъра на Млечния път

Учени са открили, че солидната черна дупка, която се намира в центъра на галактиката ни Млечния път е избухнала преди към 3,5 млн. години и галактическото събитие евентуално е следено от античните хора, написа “Индипендънт”.

Апокалиптичната детонация е станала 63 млн. години откакто метеорит е унищожил динозаврите на планетата ни. Тогава черната дупка в центъра на галактиката е изстреляла два конусовидни снопа светлина и сила, които са пропътували минимум 200 хиляди светлинни години в Космоса.
Астрономи: Галактиката Андромеда ще погълне и унищожи Млечния път Съседната ни вселена има извънредно нападателно минало и е погълнала огромен брой галактики
Според учените повода за тази детонация е нуклеарна реакция в черната дупка, която е 4,2 млн. пъти по-голяма от Слънцето.

“Тези резултати тотално трансформират разбирането ни за Млечния път. Винаги сме считали, че това е неактивна вселена с не толкоз ослепителен център”, разяснява доктор Магда Гийелмо от университета в Сидни.

“Тези резултати отварят опцията за тотално нова интерпретация по отношение на еволюцията и природата на Млечния път. Това събитие е било толкоз трагично, че е нанесло последици на заобикалящата я материя”, добавя тя.
Черната дупка в центъра на Млечния път изхвърля необикновени искри Засечената радиация е в пъти по-голяма от всичко следено до момента
До момента черната дупка е считана по-скоро за “спящ дракон”, само че сходно галактическо събитие трагично трансформира разбиранията ни за галактиката.

Вероятно античните хора са следили тази детонация, която от Земята е наподобявала светлината от приморски фар – с усилващ се и намаляващ интензитет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР