Учени са открили на Венера най-простата аминокикелина - глицин, което

...
Учени са открили на Венера най-простата аминокикелина - глицин, което
Коментари Харесай

Откриха втори признак на живот на Венера

Учени са разкрили на Венера най-простата аминокикелина - глицин, което би могло да значи, че на Венера има живот, излиза наяве от обява на портала arXiv с създател Ариджит Мана от Миднапурския лицей в Западна Бенгалия.
" В астрофизиката, химическата физика и биофизиката, методите за синтез на най-простата аминокиселина - глицин от елементарни молекули имат голямо значение за химическата еволюция и произхода на живота " - разясни създателят на проучването.

Според него детайлът е открит благодарение на Атакамската огромна антенна решетка. Благодарение на радиотелескопа, специалистите са забелязали присъщата линия за усвояване на глицина на периодичност 261.87 гигахерца в междинните ширини на планетата. Най-силно този сигнал е бил изразен наоколо до екватора.Според учените откритието на глицин може да значи, че в атмосферата на Венера могат да съществуват ранни форми на живот. 
В средата на септември астрономите оповестиха, че в горните пластове на атмосферата на Венера са открити загадъчни следи от фосфин. Това съединяване е артикул от виталните действия на живи организми.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР