Учени са открили доказателства, че залежите от замразен метан в

...
Учени са открили доказателства, че залежите от замразен метан в
Коментари Харесай

Спящият гигант: Метанът на Северния полюс започна да се освобождава

Учени са разкрили доказателства, че залежите от замразен метан в Северния ледовит океан, известни като " спящите колоси на въглеродния кръговрат ", са почнали да се освобождават от огромен регион до крайбрежието на Източен Сибир.

Високите равнища на газа са засечени на дълбочина 350 метра в Лаптевско море до Русия. Според учени това може да форсира световното стопляне , написа " Гардиън ".
 Горещините в Сибир - невъзможни без отпечатъка на индивида в климата
Горещините в Сибир - невъзможни без отпечатъка на индивида в климата

Десетилетията отделяни парникови газове от хората са довели до повишаване на температурата

На Северния полюс има големи запаси от замразен метан и други газове, известни като хидрати. Метанът има 80 пъти по-силен затоплящ резултат от въглерода за 20 година Геофизичният институт на Съединени американски щати показва дестабилизирането на хидратите на Северния полюс като един от четирите най-сериозни сюжета в битката с климатичните промени.

Международен екип на борда на съветския проучвателен транспортен съд " Академик Келдиш " разгласи, че множеството от мехурите се разтварят във водата, само че равнищата на метан на повърхността са от четири до осем пъти над предстоящата норма и това отива в атмосферата.
 Рекордни междинни температури в сибирската част на Арктика
Рекордни междинни температури в сибирската част на Арктика

Арктика се затопля два пъти по-бързо от междинното за света

Шведски академик от Стокхолмския университет съобщи от кораба със сателитен телефон, че сега това най-вероятно няма да окаже огромно въздействие върху световното стопляне , само че слага началото на този развой.

Учените, които вземат участие в интернационална експедиция, акцентират, че откритията им са предварителни. Мащабът на освобождаващия се метан не може да бъде доказан до завръщането им, защото би трябвало да се проучват събраните данни и да се разгласяват.

Последното изобретение евентуално бележи третия източник на излъчвания от метан в района.

От януари до юни тази година температурите в Сибир бяха с 5 градуса по-високи от междинните - особеност, която минимум 600 пъти е по-вероятно да е породена от излъчвания от въглерод и метан в резултат на човешка активност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР