Учени са извършили поредица от изследвания, които са установили, че

...
Учени са извършили поредица от изследвания, които са установили, че
Коментари Харесай

Вселената не е безкрайна и ще загине: Астрономи направиха невероятно откритие

Учени са направили поредност от проучвания, които са открили, че Вселената в действителност е лимитирана, тя ще има избран край. Тези заключения, в случай че бъдат изцяло доказани в близко бъдеще, ще бъдат същински теоретичен пробив.

Преди се смяташе, че галактическото пространство е безпределно. Тази доктрина беше оборена от изследване, което проучва галактическия микровълнов декор (СМВ) и космологичния принцип. СМВ съставлява остатъците от радиацията на Големия гърмеж, станал преди 14 милиарда години.

Космологичният принцип допуска промени във Вселената и нейното развиване във времето, заради което са нужни пространствени междинни стойности. Като част от ново изследване бе несъмнено, че броят на измененията е стеснен.

Теорията изисква усредняване на всичко, до момента в който разпределението на гама-лъчите дава опция да се схванат структурите (галактики и квазари) в гигапарсек. Това опонира на всички предходни изказвания.

От това можем да заключим, че вселената въпреки всичко има своя край, в един миг космосът може да престане да съществува. Това ще се случи по-рано от предстоящото: след към трилион години.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР