Учени са излекували пациент от вируса на ХИВ, пише Ню

...
Учени са излекували пациент от вируса на ХИВ, пише Ню
Коментари Харесай

Учени се похвалиха с пациент, излекуван от ХИВ

Учени са излекували пациент от вируса на ХИВ, написа " Ню Йорк Таймс ". Човекът, чието име се пази в загадка, е именуван от учените Лондонския пациент.

В продължение на години се правеха опити да бъдат повторени резултатите с така наречен Берлински пациент, който стана първият оздравял от ХИВ. Очаква се по-късно през днешния ден, в списание " Нейчър ", да бъдат оповестени детайлности за Лондонския пациент, който е вторият оздравял от вируса, пораждащ СПИН. И двата сполучливи случая са станали факт измежду трансплантирането на костен мозък на пациентите, която е направена за лечение на рак, а не на ХИВ вируса.

Въпреки триумфа, учените регистрират, че трансплантацията на костен мозък няма по какъв начин да се трансформира в всеобща процедура за лекуване на инфектираните с ХИВ. В момента общоприетата процедура е вирусът да се потиска със мощни медикаменти. Въпреки това трансплантирането на кафези, модифицирани да устоят на ХИВ вируса, може да се окаже животоспасяващо в избрани случаи.

Лондонският пациент е бил оздравял както от рак, по този начин и от ХИВ вируса. Според лекарите той определил триумфа в лекуването му като " халюцинационен ".

Първият случай на оздравял от ХИВ беше показан през 2007 година на същата научна конференция в Сиатъл, на която през днешния ден ще бъдат показани резултатите на Лондонския пациент. Тогава немски доктор сподели постигнатото с Берлинския пациент, който след това беше оголен като Тимъти Рей Браун, на 52 години, който живее в Калифорния. 
Източник: БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР