Учени разплетоха мистериозния механизъм за способността на подмишницата да излъчва

...
Учени разплетоха мистериозния механизъм за способността на подмишницата да излъчва
Коментари Харесай

Учени разплетоха мистерията около неприятната миризма на подмишниците

Учени разплетоха мистериозния механизъм за способността на подмишницата да излъчва неприятна миризма . Учени от Йорския университет са наблюдавали източника на миризмата от подмишниците до съответен ензим в избран бацил, който живее в зоната на подмишниците, написа " Гардиън ".

За да потвърдят, че ензимът е химическият провинен, учените го трансферирали върху почтен член на микробната общественост в зоната на подмишниците и открили за тяхна наслада, че също почнала да излъчва неприятни миризми.

Проучването в журнала Scientific Reports открива пътя към по-ефикасни дезодоранти и антиперспиранти , имат вяра учените. Те допускат, че хората може да са наследили зловонните микроби от приматите.

Хората не създават непосредствено най-острата съставна част на неприятната миризма. Тиоалкохолите се изхвърлят като второстепенен артикул , когато микроби се хранят с други съединения, които срещат по кожата.

Екипът от английския университет откри по-рано, че множеството микроби на кожата не могат да създават тиоалкохоли . Но спомагателни проби разкриха, че едни избрани микроби, стафилококус хоминис, имат главен принос. Бактерията провокира зловонни изпарения, когато употребява съединяване без миризма, наречено Cys-Gly-3M3SH, което е освобождавано от потните жлези в зоната на подмишниците.

Хората имат два вида потни жлези. Единият тип потни жлези действат от раждането и се срещат по кожата на цялото тяло. Те имат основна роля за изстудяване на тялото. Другият тип потни жлези стартират да действат през интервала на половото съзряване и се срещат основно по местата на вторичните полови белези (в региона на подмишниците, към външните полови органи, към пъпа, в междинницата). Не е доста ясна ролята на втория вид.

Изследването, в съдействие с Unilever, открива нови благоприятни условия за дезодоранти, които ще нападат единствено най-активните микроби, които провокират неприятна миризма, до момента в който в това време оставят другата микробна общественост в зоните на подмишниците незасегнати.

Авторите са изследвали и генетичната връзка сред десетките типове стафилококус. Анализът допуска, че единствено няколко са наследили ензима с неприятната миризма от античен микробен предшественик от към 60 милиона години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР