Учени разкриха тайната на първата в света бременна египетска мумия.

...
Учени разкриха тайната на първата в света бременна египетска мумия.
Коментари Харесай

Разбулиха тайна на първата бременна египетска мумия 


Учени разкриха тайната на първата в света бременна египетска мумия. Жената е умряла от рядка форма на рак, открили учени от Полша.

Те изследвали със скенер черепа на старинния мъртвец и разкрили необикновени белези по костите. Такива белези са намирани в пациенти, страдащи от назофарингеален рак. Учените считат, че античната жена е умряла от същото заболяване. Това е рядка форма на рак, която визира част от гърлото

Вече е известно, че дамата, наречена „ Мистериозната дама “, е умряла, когато е била в 28-та седмица от бременността си, само че учените не знаеха каква е повода, оповестява „ Дейли Мейл “.

Мистериозната дама е открита в царска гробница в Тива и произлиза от елита на обществото. Тя е открита при започване на 19-и век и е датирана от 1-и век прочие Хр. – времето, когато Клеопатра е била кралица на Египет.

Мумията е отнесена във Варшава през 1826 година, в интервала, когато са направени едни от най-значимите открития за Древен Египет.

Учените считат да вземат ще тъканни проби и да ги сравнят с пробите на други мумии с ракови болести. Разкривайки сигнатура на рака, те се надяват да схванат повече за еволюцията на раковите болести и да допринесат за развиването на актуалната медицина.
.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР