Учени разказват как хората се чувстват преди смъртта, пише ТАСС.

...
Учени разказват как хората се чувстват преди смъртта, пише ТАСС.
Коментари Харесай

Какво усещат хората преди смъртта, разказват учени

Учени описват по какъв начин хората се усещат " преди гибелта ", написа ТАСС. Участниците в изследването, интервюирани от експерти, споделят, че са почувствали аномално разбиране на времето, изключителна скорост на мислене, ярки усеща, както и чувство за обособяване от телата си.  Учените, провели проучването, са открили, че всеки десети човек може да преживее по този начин наречените прекарвания на гибел, без значение от степента на заплаха от обстановката, в която се намира.
Резултатите от това изследване от група експерти от Дания, Германия и Норвегия бяха показани на 5-ия конгрес на Европейската академия по неврология в Осло, Норвегия. Учените организираха онлайн изследване на повече от 1 000 души от 35 страни, като ги помолиха да отговорят на редица въпроси за това, дали са претърпели мистични прекарвания, свързани със гибелта и какви са били те.
Близо 300 от респондентите са съобщили, че имат опит с сходни преживявания, с които са били еднообразно публикувани, както за хората, които не са в смъртна заплаха, по този начин и за тези, които са били в в действителност животозастрашаващи обстановки. За такова се смята, да вземем за пример инфарктното положение или автомобилна злополука. " Опитът, който най-често оповестяват участниците в проучването, е: аномално разбиране на времето (87%), изключителна скорост на мислене (65%), извънредно живи усеща (63%), възприятие за обособеност от тялото или излизане от нея (53%) ". Данните се показват в прессъобщение на Европейската академия по неврология.
Учените са разкрили връзка сред появяването на смъртни прекарвания и етапа на бързото придвижване на очите - интервала на сън, който се характеризира с нараснала интензивност на мозъка. Един от признаците на тази фаза е точно бързото придвижване на очните ябълки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР