Учени промениха определението за мерната единица килограм, съобщи До момента

...
Учени промениха определението за мерната единица килограм, съобщи До момента
Коментари Харесай

Килограмът вече се дефинира по нов начин

Учени трансформираха определението за мерната единица " кг ", заяви
До момента за неин пример служеше цилиндър от платина и иридий, съхраняван в сейф в покрайнините на Париж. Сега примерът ще бъде сменен от формулировка, основана на научна формула.
Решение за смяната е взето по време на Генералната конференция по ограниченията и теглилките, която се организира във Версай, съобщи BBC.
В срещата са взели участие учени от 50 страни, които са одобрили и промени при три други единици - на келвина за температура, ампера за електрически ток и на мола за количество вещество.
Промените няма да се усетят от хората в всекидневието им, няма да има нови способи за премерване на артикули и услуги в магазините да вземем за пример. Учените обаче считат, че те въпреки всичко са гражданска война в областта на ограниченията.
" Моментът е доста трогателен. Това е огромна стъпка напред, а н овата система ще работи по-добре от остарялата ", разяснява Перди Уилямс от Националната физична лаборатория във Англия.

IT`S OFFICIAL – the science community has voted! All of the SI units will be defined by fundamental constants of nature as of 20 May 2019! #SIRedefinitionhttps://t.co/U1V0TFxXLG pic.twitter.com/xpcddbAAmV
— NPL (@NPL) November 16, 2018
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР