Учени постигнаха впечатляващи резултати по отношение на труднолечимата епилепсия, която

...
Учени постигнаха впечатляващи резултати по отношение на труднолечимата епилепсия, която
Коментари Харесай

Нов тип стимулация на мозъка със 70% намалява пристъпите на резистентна епилепсия

Учени реализираха впечатляващи резултати във връзка с труднолечимата епилепсия, която се среща при към 30% от пациентите. Стимулацията е ориентирана към най-дълбоките елементи на мозъка и е приспособена към самостоятелната мозъчна конструкция на индивида.

При пациенти с резистентна или сложна за преодоляване епилепсия е подобаваща доста характерна интервенция – темпорална лобектомия на епилептогенната зона, само че този метод не е подобаващ за всеки. От друга страна, това лекуване е обвързвано с опасности от тежки неврологични увреждания, които могат да доведат до парализа, говорни нарушавания и други провали. Поради тази причина учените интензивно търсят като опция използването на специфична мозъчна стимулация за понижаване признаците на епилепсията.

Основният минус на в този момент съществуващите подходи остава слабият надзор върху разпространяването на тласъците отвън целевата тъкан. В резултат на това свръхстимулацията може да докара до болежка, меланхолия и други странични резултати. Южнокорейски учени от Университета за просвета и технологии „ Фосан “ са създали метод, който е съгласуван със структурата на мозъка на обособения пациент и има целево влияние.

Последователната стимулация с тясно ориентирано поле (SNF) доста тъкмо дефинира началото на припадъка и подтиква единствено целевата област в хипокампуса, без да визира другите нервни тъкани, разясняват създателите на новия способ.

При тестванията на лабораторни мишки лекуването понижава честотата и интензивността на пристъпите с над 70%. Както и при стандартната стимулация, електродите са вградени в хипокампалната област, която е най-често срещаното огнище на припадъците.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР