Учени откриха уникален противотуморен компонент в майчиното мляко. Неговото действие

...
Учени откриха уникален противотуморен компонент в майчиното мляко. Неговото действие
Коментари Харесай

Майчиното мляко има противоракови свойства?

Учени откриха неповторим противотуморен съставен елемент в майчиното мляко. Неговото деяние ще бъде тествано на пациенти с няколко типа рак. Става дума за веществото алфа1Н, оповестява Daily Mail.

Изследването е извършено в клиника „ Мотол “, Прага. Ръководител на екипа е шведският академик проф. Катарина Сванборг, която от години изследва свойствата на млечната захар в майчината кърма.

Според учените алфа1Н взе участие в производството на лактоза – млечната захар. Експертите разкрили, че този детайл е кадърен да образува противоракови комплекси. Взаимодействието на алфа1Н с олеиновата киселина образува съединяване, което задейства механизмите на самоизтребление на раковите кафези.

Еспериментални тествания на това съединяване са посочили, че в случаите на израстък на пикочния мехур, неговото потребление е довело до преустановяване на агресивното развитие на метастази и понижаване на размера на туморите. Пациентите, които взели участие в тестването, са изхвърляли туморни фрагменти посредством урината си. При това първичният резултат е бил видян единствено след два часа.

Действието на алфа1Н се тества върху болни с тумори на пикочния мехур, мозъка и червата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР