Учени откриха средство за борба с рака буквално под нозете

...
Учени откриха средство за борба с рака буквално под нозете
Коментари Харесай

Учени унищожиха раково образувание с помощта на бактерия

Учени откриха средство за битка с рака безусловно под нозете си - кафези от съдържаща се в почвата бактерия се оказаха ефикасни против меланом, заяви Лайф.

Учени от университета на Охайо откриха елементарен и сполучлив способ за битка с рака на кожата благодарение на бактерията Streptomyces bottropensis, която се съдържа в почвата.

Клетките на бактерията синтезират доста ефикасното противотуморно вещество менсакарцин, което има огромен антипролиферативен резултат, т.е. потиска деленето и интензивността на раковите кафези.

Молекулярният разбор посочил, че въпросното вещество нарушава храненето на клетката и естественото й действие, като в началото забавя растежа й, преди да програмира гибелта й.

Откритието ще разреши на учени и фармацевти да разработят по-ефикасно лекарство против рака на кожата. Заедно с металопептидните препарати, които унищожават ракови кафези на млечната жлеза, и вирусотерапиите новото лекарство ще даде опция да се форсира лекуването на болестта и да се стабилизира положението даже на онкоболни в терминален етап.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР