Учени откриха още доказателства, които подкрепят твърдението, че делфините се

...
Учени откриха още доказателства, които подкрепят твърдението, че делфините се
Коментари Харесай

Делфините се обръщат един към друг по име

Учени откриха още доказателства, които поддържат изказванието, че делфините се обръщат един към различен по „ име ", написа Би Би Си.

Морските бозайници употребяват неповторими подсвриквания, с цел да се разпознаят. Нещо повече - екип от Университета на Сейнт Андрюс в Шотландия открива, че когато животните чуят своя личен „ вик ", те дават отговор на него.

„ Делфините живеят в една триизмерна среда, близо до брега. Около тях няма характерни ориентири, а те би трябвало да стоят дружно като група - споделя доктор Винсент Яник. - Тези животни живеят в среда, в която се нуждаят от ефикасна система, с цел да поддържат връзка. "
От много време учените подозират, че делфините употребяват характерни подсвирквания - еквивалент на човешките имена. Това обаче е първият път, в който се изследва откликът на животните на техните лични „ имена ".
Екипът има вяра, че делфините работят като хората - когато чуят името си, те дават отговор. Според доктор Яник това тяхно умеене се е породило от нуждата да стоят дружно в група в техния просторен подводен хабитат.

„ Повечето от тях не се виждат, не могат да се подушат под водата - а това е изключително значимо възприятие при бозайниците, благодарение на което се разпознават. Освен това нямат навика да стоят на едно място. Нямат гнезда или бърлоги, в които да се завърнат ", добавя доктор Яник.

Учените упорстват, че следят сходно държание за първи път измежду животните. Други проучвания обаче демонстрират, че и някои типове папагали употребяват звуци, с цел да се разграничат в своята група.

Според доктор Яник изследването на сходно държание би могло да внесе повече изясненост и по въпроса по какъв начин се е развила връзката у хората.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР