Учени откриха начин как да произвеждат ток от растения. Тъй

...
Учени откриха начин как да произвеждат ток от растения. Тъй
Коментари Харесай

Учени откриха начин как да произвеждат ток от растения

Учени откриха метод по какъв начин да създават ток от растения. Тъй като светът минава към възобновима сила, вятърните турбини и слънчевите панели стават все по-често срещани. Но можем ли един ден да използваме растения – както вятърната и слънчевата сила – за произвеждане на чиста сила?

Може да наподобява като научна фантастика, само че учените сполучливо са употребявали сукулентно растение(с удебелени и месести елементи, където нормално задържат вода и хранителни субстанции, с цел да се оцеляват при сухи климатични или почвени условия – бел. ред.), с цел да основат жива „ биосоларна клетка “, която работи на фотосинтеза. Тази безусловно “зелена ” сила може да разреши развиването на бъдещи устойчиви технологии, надяват се откривателите.

Във всички живи кафези естествените биохимични процеси транспортират електрони – електрически заредени частици, намиращи се във всички атоми в близост. Този развой протича както при хора, по този начин и при бактерии, растения и гъби. Но с цел да овладеят тази сила, откривателите трябвало да схванат по какъв начин да „ уловят “ този ток и това станало посредством процеса на фотосинтеза, процесът, посредством който растенията трансформират слънчевата светлина в храна.

„ По време на фотосинтезата светлината инициира поток от електрони от водата, което в последна сметка води до образуването на О2 и захар “, се споделя в изказване на Американското химическо сдружение. „ Това значи, че живите фотосинтетични кафези непрестанно създават поток от електрони, които могат да бъдат изтеглени като „ фототок “ и употребявани за зареждане на външна верига, тъкмо като слънчева клетка. “

За да „ извлекат “ клетките, откривателите вмъкват електрически проводници в листата на сукулента Corpuscularia lehmannii, именуван още „ ледено растение “. Всички растения съдържат вода, само че водата от ледените растения е изключително плътна, което ги прави идеални претенденти за опита.

Те открили, че напрежението на един лист е 0,28 волта (V). За съпоставяне, общоприета автомобилна батерия има електрически капацитет от 12,6 волта. Въпреки че тази мощ е по-ниска от тази на алкална батерия, откривателите показват, че свързването на повече листове поредно може да усили напрежението.

Фотосинтезата е развой, който към този момент избавя планетата. Като всмукват въглероден диоксид, растенията работят като „ въглероден поглъщател “, извличайки излъчвания от атмосферата. /БГНЕС

Мъжките оси употребяват гениталиите си като оръжие против хищници

 

Учени откриха метод по какъв начин да създават ток от растения

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР