Учени откриха любовно писмо от Втората световна война от потънал

...
Учени откриха любовно писмо от Втората световна война от потънал
Коментари Харесай

Писмо, намерено на дъното на океан, шокира учени

Учени откриха любовно писмо от Втората международна война от потопен товарен транспортен съд на име " SS Gairsoppa " на няколко километра от крайбрежията на Ирландия, заяви " Айриш Таймс ".
Експертите деликатно проучили фрагменти от любовното писмо, написано през 1941 година от незнаен боец до жена на име Ирис, и отчасти разгадали наличието му.
" Погрижи се за себе си, скъпа, освен поради себе си, само че и поради мен. Представи си, че устните ми са компактно притиснати към твоите и мощно те прегръщам. Да се ​​надяваме, че тази кървава война скоро ще завърши ", написа офицерът на своята обичана.
Ръкописът е едно от 717 писма, които по този начин и не са доставени от " SS Gairsoppa ". Корабът е плавал от Калкута (Индия) до Ливърпул (Великобритания) с пратка сребро в помощ на английската войска. Корабът обаче е погубен от немска подводница на 16 февруари 1941 година. Тогава от 86 членове на екипажа оцелява единствено един.
Корабът е лежал на дълбочина от 5 километра съвсем 70 години, до момента в който през второто полугодие на 2000-та го открива американска компания, занимаваща се с дълбоководни проучвания. През 2010 година представители на тази компания се договорили с английското държавно управление, че ще бъдат ангажирани с добива на скъпи предмети. В резултат на това експертите извадили отдолу под останките над 100 тона сребро и писма. Посланията оживели по знамение, макар че били развалени, заради обстоятелството, че те бяха „ законсервирани “ в трюма под тонове разнообразни отпадъци.
През 2018 година някои от оживелите писма даже бяха изложени в Пощенския музей в Лондон.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР