Учени откриха гени, които предразполагат хората към самота, съобщи Лайф.

...
Учени откриха гени, които предразполагат хората към самота, съобщи Лайф.
Коментари Харесай

Гени предразполагат хората към самота

Учени откриха гени, които подготвят хората към самотност , заяви Лайф. Освен това било открито, че същите гени дават отговор за затлъстяването. Това значи, че битката с двата казуса би трябвало да се води по едно и също време.

 
Учени от Кембриджкия университет установили, че доколко човек може да се почувства уединен е генетически обусловено.
 Самотата ускоряваThinkStock/Getty Images
След като събрали данни за близо 500 000 души, експертите разпознали свързани със самотата гени - 13 генни вариации се оказали свързани с готовност да се посещават пъбове и питейни заведения , други 6 - с готовност да се посещават фитнес салони , а 18 - с разнообразни вероизповедания .

 
Учените заключили също, че евентуално съществува връзка сред самотата и затлъстяването . Вероятността от едното и другото се дефинира от едни и същи гени и по всичко наподобява, че битката с двата казуса би трябвало да се води по едно и също време. -->
 самотност Учени от Кембриджкия университет установили, че доколко човек може да се почувства уединен е генетически обусловеноThinkstock/Getty Images

" Често считаме, че самотата е обусловена само от обкръжаващата среда и виталния опит, само че получените резултати демонстрират, че повода може да бъде и генетична ", означиха създателите на проучването.
 
Резултатите от него са оповестени в Nature Communications .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР