Учени откриха фосилни останки на гористи райони в западните части

...
Учени откриха фосилни останки на гористи райони в западните части
Коментари Харесай

Динозаврите са обитавали древни гори на Антарктида

Учени откриха фосилни остатъци на гористи региони в западните елементи на Антарктида, развивали се в ерата на динозаврите – преди повече от 90 млн. години.
Снимка: AWI.DE
Анализът на материалите посочил, че по това време Леденият континент в действителност е поддържал температури, сравними с някои елементи на днешна Европа, само че морското равнище било 100 метра по-високо, в сравнение с в този момент.
Снимка: AWI.DE
Именно това кара и учените да имат вяра, че античните животни са обитавали тези места.
Фосил на 555 млн. години разкрива за еволюцията на организмите Подобно на червей, античното създание е обитавало дъното на океана и е било с размерите на оризово зърно
Открити са следи от почва, полени и даже корени на дървета.

Изследването е ръководено от немския институт „ Алфред Вегенер “ (AWI), написа Би Би Си.
Снимка: AWI.DE
Заедно с сътрудници от Англия (British Arctic Survey) употребявали новаторски механизъм, наименуван MeBo, с цел да извлекат скъпите материали на 30 метра под океанското дъно.
Откриха фосили на летящо влечуго, живяло край Сахара преди 100 млн. години Древното животно е имало обсег на крилете 4 метра и се е реело над речните екосистеми, които по това време са съществували в района
Интерпретацията е, че този регион на Западна Антарктида в геоложкия интервал, прочут като Креда (третият и финален интервал от Мезозойската ера), е имал умерените условия на дъждовна гора или блатисти райони.
Снимка: AWI.DE
Именно такава е и растителността на Южния остров край Нова Зеландия.
Земята е била покрита от световен океан преди 3,2 милиарда години, считат учени Планетата е била „ воден свят “, а сведения за това дава античен пай океанска кора
„ Имаме хубава рентгенова картина на седимента. Сякаш сме пробили в модерна блатна среда и виждаме живата коренова система, дребните растителни частици, само че отпреди 90 млн. години. Удивително е. “, разяснява ръководителят на немската експедиция проф. Карстен Гол.
Снимка: AWI.DE
Освен това специалистите считат, че тогавашните растения са били „ специфични “, защото са били доста на юг, а това допуска три до четири месеца полярна мрачевина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР