Учени откриха доказателства за голямо изригване на радиация от Слънцето,

...
Учени откриха доказателства за голямо изригване на радиация от Слънцето,
Коментари Харесай

Преди 2000 години изригване на радиация от Слънцето е ударило Земята

Учени откриха доказателства за огромно изригване на радиация от Слънцето, блъснала Земята преди повече от 2000 години. Резултатът от проучването е извънредно значим, тъй като слънчевите стихии могат да нарушат модерните технологии, предава БГНЕС.
Екипът от специалисти от университета Лунд в Швеция е разкрил доказателства в леда в Гренландия, че Земята е била бомбардирана от протони от Слънцето през 660 г.пр.н.е. Събитието е било 10 пъти по-мощно от всяка едно сходно, откогато се вършат записи с съвременно съоръжение от преди 60 години.
Учуните са намерили радиоактивни изотопи в леда, берилий-10 и хлор-36, които се счита, че са от галактически генезис.
Периодично Слънцето изпуска огромни количества заредени частици, които могат да се насочат към планетата ни. Емисията от такива частици, открита в Гренландия е известна като „ слънчево протонно събитие “. В съвременни времена, тези високоенергийни частици, когато се сблъскат със Земята могат да повредят електрониката в спътниците, на които разчитаме за информационните услуги и системите за световно позициониране.
Радиацията може да съставлява и риск за здравето на астронавтите в МКС. Всички пасажери и екипажи на пътническите самолети, които летят на огромна височина и покрай полюсите, могат да бъдат облъчени с по-голямо количество радиация /въпреки че това зависи от доста променливи условия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР