Учени откриха, че за психопатите е трудно да различават между

...
Учени откриха, че за психопатите е трудно да различават между
Коментари Харесай

Най-странният признак, който отличава психопата

Учени откриха, че за психопатите е мъчно да разграничават сред елементарни миризми като риба и портокали. Изследването е извършено с присъединяване на 79 некриминални психопати, чието подушване е тествано. Измерено е проявлението на психопатичните черти при всеки от тях – до каква степен са склонни към манипулативно държание и безчувствени към близките, до каква степен имат неустойчив метод на живот и престъпни трендове, написа obekti.bg, базирайки се на PsyBlog. 
После им бяха дават да разпознават разнообразни миризми, като кафе, риба, портокал, ябълка, мента, банани и лакриц. Колкото по-силно проявени са психопатичните трендове у един човек, толкоз по-трудно му е било да разпознава и да открива разликите сред другите аромати.

Според учените повода е обвързвана с фронталните области на мозъка, които оказват помощ да се обработят миризмите. Психопатите нормално имат нарушено действие в предната област на мозъка. Нарушенията на функционалностите във фронталния лоб са свързани с проблеми в планирането, вземането на решения и със общественото държание.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР