Учени откриха, че вроден инстинкт кара малките момчета да предпочитат

...
Учени откриха, че вроден инстинкт кара малките момчета да предпочитат
Коментари Харесай

Децата са биологично програмирани кои играчки да предпочитат

Учени откриха, че присъщ инстинкт кара дребните момчета да избират да играят с коли , оръжия и бойци, а девойките - с кукли, козметика и домашен такъми, заяви в. " Дейли мейл ".
 
Заради въздействието на феминизма върху родителите , рекламите и медиите, девойките все по-често подценяват предопределените за тях играчки.
 
Експертите настояват, че девойките се въздействат повече от родителите си , възрастните и децата в обкръжението си, до момента в който порастват. Онова, което прочетат или гледат по малкия екран, също се отпечатва в съзнанието им, до момента в който момчетата се придържат към играчки, като камиони и коли, оръжия и бойци.
 
Проучването направиха учени от Сити юнивърсити в Лондон . Те проучиха данни, събрани от разнообразни откриватели в продължение на десетилетия, някои от които датират от 30-те години на предишния век.
 
" Въпреки другия избор и брой на предлаганите играчки в подтекста на опитите, както и възрастта на детето, установяването на полови разлики в желанията на децата за играчки според от личния им пол демонстрира силата на този феномен и вероятността той да има биологичен генезис ", написа в проучването.
 
Има ясни разлики сред определените играчки от девойки и момчета през десетилетията в разнообразни опити. Това демонстрира присъщ инстинкт в държанието на децата, прибавят учените.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР