Учени откриха, че само след един ден в условия на

...
Учени откриха, че само след един ден в условия на
Коментари Харесай

Нулева гравитация убива над 80% ракови клетки

Учени откриха, че единствено след един ден в условия на нулева гравитация, над 80% от раковите кафези умират . Сега техният проект е да ги изпратят в космоса . Първоначалните резултати удостоверяват по-ранните открития на немски учени, оповестява " Дойче веле ".

Австралийски учени възнамеряват да изпратят ракови кафези в космоса, откакто първичните проучвания на Земята демонстрират, че микрогравитацията има незабравим резултат върху раковите кафези.

" Много хора към мен започнаха да се разболяват от рак и това в действителност ме стимулира да проучвам раковите кафези ", разяснява Джошуа Чу, откривател по биомедицински инженеринг от Университета за технологии в Сидни. Той изясни, че е подканен да тества по какъв начин раковите кафези се държат при нулева гравитация след предходни проучвания за това по какъв начин да се предотврати загубата на кост в космоса .

" Няма метод да разработим лек " сребърен патрон " против рак, тъй като ракът при всеки е друг и хората реагират друго . Но това, което в действителност желаех да знам, е: има ли нещо общо при тези ракови болести , ето за какво ги сложих в устройството за микрогравитация. "

" Взехме четири разнообразни типа ракови кафези от разнообразни елементи на тялото - гърдата, яйчниците, белите дробове и носа - и ги поставихме в положение на микрогравитация. И това, което открихме, е че за 24 часа 80 до 90% от тези ракови кафези в действителност умират ", добавя Чу.

Заедно с един от учениците си Антъни Киролос, Чу възнамерява да изпрати ракови кафези до Международната галактическа станция (МКС) през 2020 година " Искаме да забележим дали в действителност микрогравитацията въздейства върху клетката или може да са други неща в космоса - като слънчева радиация . "

По думите му, " трябваше сами да създаваме доста от тези технологии . Инженерингът е предизвикателство, само че в действителност запазването на клетките живи и извличането им от космоса ще бъде в действителност мъчно. "

Не за първи път ракови кафези са изпратени в космоса . Друг академик, добре осведомен с сходни провокации, е Даниела Грим, професор по гравитационна биология и транслационна регенеративна медицина в университета в Магдебург в централна Германия.

През 2017 година Грим организира опит, тестващ държанието на клетките на рак на щитовидната жлеза в космоса . Малък резервоар, в който са ситуирани тироидни тумурни кафези на щитовидната жлеза е изстрелян на борда на китайски галактически уред.

" Това ново проучване е ужасно, това е удостоверение на резултатите от нашите проучвания - изключително откакто австралийските учени са разгледали други типове рак ", съобщи Грим.

Само при нулева гравитация клетките умират посредством " програмирана клетъчна гибел ".

От към 20 години учени изследват по какъв начин клетките се развиват в триизмерни клетъчни клъстери - по този начин наречените сфероиди - при микрогравитация . Свойствата им са доста по-сходни с тези на туморите в човешкото тяло, в сравнение с тези на клетъчните култури, които могат да се култивират в лабораторията единствено в 2D.

Тези сфероиди се употребяват при търсенето на биомолекули, към които може да се свърже интензивно вещество. Сфероидите съдържат доста разнообразни протеини, които провокират програмирана клетъчна гибел , наред с други неща.

В здравите кафези тази команда за биологично самоубийство подсигурява, че остарели или развалени кафези умират . В туморните кафези обаче тази значима клетъчна гибел към този момент не е ефикасна . Болната клетка живее и се разделя, а ракът се развъжда .

Целта е да се разработят медикаменти , които подтикват или инхибират протеините - което ще изисква спомагателни проучвания в микрогравитация .
 Онколози: Билкови лечения за рак повече вредят, в сравнение с оказват помощ
Онколози: Билкови лечения за рак повече вредят, в сравнение с оказват помощ

Винаги дискутирайте с доктор, " има доста недоказана информация, налична онлайн "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР