Учени откриха 7 нови вида осиУчени от университета Турку във

...
Учени откриха 7 нови вида осиУчени от университета Турку във
Коментари Харесай

Учени откриха 7 нови вида оси
Учени от университета Турку във

Учени откриха 7 нови типа оси
Учени от университета Турку във Финландия неотдавна са разкрили не един, а седем нови типа оси. Те са открити по време на пътувания в района сред Андите и Амазонската тропическа джунгла, оповестиха от уеб страницата за просвета и технологии „ Гизмодо ”.

Изследователите са решили да извърнат изключително внимание на един тип оса с латинското название Clistopyga crassicaudata. Той е извънредно противен, тъй като снася яйцата си в правоприемник, който по-късно бива изяден от вътрешната страна, а и също така наподобява на нещо излязло от нощен призрачен сън.

Името на типа crassicaudatа е отпратка към дебелината и здравината на жилото, което осата има. Дори един от откривателите, които показаха типа пред пресата съобщи, че в никакъв случай не е виждал нищо сходно.

Та защо служи това съществено жило. То се употребява за две цели. Едната е да се впръсква парализираща отрова, а другата цел е да се вкарат яйцата на осата в тялото на приемника, нормално това е паяк. След като те са ситуирани там и стартират да се люпят, ларвите на насекомото стартират да ядат паяка от вътрешната страна на открито.

Този тип насекомо е една доста добра причина да не харесваш осите и да се надяваш да не срещнеш такава в никакъв случай през живота си. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР