Учени отгледаха за първи път човешки яйцеклетки в лабораторни условия

...
Учени отгледаха за първи път човешки яйцеклетки в лабораторни условия
Коментари Харесай

Отгледаха човешки яйцеклетки в лабораторни условия

Учени отгледаха за първи път човешки яйцеклетки в лабораторни условия от ранния стадий в яйчниковата тъкан до цялостна зрялост, съобщи Ройтерс.

Според учените от Англия и Съединени американски щати техните опити могат да оказват помощ при терапиите за регенеративна медицина и новите способи за лекуване на неплодородие.

В предходни проучвания човешки яйцеклетки са отглеждани само от относително късен стадий на развиване, а не от яйчникова тъкан.

„ Способността да отгледаме човешки яйцеклетки в лаборатория може да усили разновидностите за лекуване на фертилността. Сега работим върху усъвършенстването на изискванията, в които се развиват яйцеклетките и изследваме до каква степен здрави са те”, разясни Ивлин Тефлър, един от ръководителите на екипа.

Според специалисти предстоят още доста предварителни проучвания преди яйцеклетките да бъдат оплодени със сперматозоиди.

„ Трябва да се уверим дали тези яйцеклетки остават естествени по време на процеса и могат да бъдат оплодени, тъй че от тях да се образуват ембриони, които да станат здрави бебета”, изясни преподавателят по ендокринология Али Абара от Имперския лицей в Лондон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР