Учени от Южна Корея създадоха електронно мастило за татуировки. Сребристи

...
Учени от Южна Корея създадоха електронно мастило за татуировки. Сребристи
Коментари Харесай

Създадоха електронно мастило за татуировки

Учени от Южна Корея сътвориха електронно мастило за татуировки. Сребристи пеперуди или други дизайни, изрисувани върху кожата с мастилото, направено от течен метал и въглеродни влакна, могат да оказват помощ за следене на жизненоважни индикатори и функционалности, касаещи човешкото здраве.

Технологията към момента е в ранните си етапи на тестване, само че екип от учени от Корейския институт за науки и технологии се надява, че един ден технологията може да предложи персонализиран и непоказен метод лекарите да следят здравословното положение на пациентите си, написа Reuters.

Мастилото работи дейно, като основава електрическа верига върху кожата. Може да бъде обвързвано с устройства за наблюдаване на сърдечната активност, датчици, които проучват потта, както и да работи като радиатор за физиотерапевтични цели.

За да създадат мастилото, откривателите са употребявали течни железни частици въз основата на галий - мек, сребрист метал, употребен също и в полупроводници или в термометри като нетоксична опция на живака. Декорираните с платина въглеродни влакна оказват помощ за проводимостта на електричеството, като обезпечават и издръжливост.

Учените са безапелационни, че мастилото е биосъвместимо, което значи, че не поврежда тъкани.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР