Учени от Йейлския университет са открили, че прекомерната консумация на

...
Учени от Йейлския университет са открили, че прекомерната консумация на
Коментари Харесай

Използваме я всеки ден, а тя води до множествена склероза

Учени от Йейлския университет са разкрили, че несъразмерната консумация на избран артикул, употребен от всеки от нас в всекидневието, усилва риска от множествена склероза.

Множествената склероза съставлява хронично автоимунно заболяване на централната нервна система, при което главната засегна конструкция е защитната обвивка на нервните нишки (миелин). Това е причина повредените нерви да не могат да организират нервни импулси от и до мозъка.

Настоящото изследване открива по какъв начин солта евентуално може да докара до развиване на автоимунното заболяване.

Ръководителят на проучването Томоказу Сумида и сътрудниците му открили, че клетките в по-солена среда показват активиране на сигналния път бета-катенин/Wnt. Същият, свързваn с развиване на ракови болести, нарушена функционалност на регулаторните Т-клетки и предизвикателство на възпаления в организма, които засягат нервната система.

В допълнение към солта, дефицитът на витамин D, тютюнопушенето и затлъстяването са свързани с развиването на Министерски съвет, настояват откривателите. Рискът от развиване на множествена склероза се усилва посредством взаимоотношение сред генетичната приемственост и факторите на околната среда.

Пълните резултати от научното проучване са оповестени в списание " Nature Immunology ".

Източник Zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР