Учени от Университетския колеж в Лондон изброяват основните причини за

...
Учени от Университетския колеж в Лондон изброяват основните причини за
Коментари Харесай

Намалете риска от деменция, като спазвате следните съвети

Учени от Университетския лицей в Лондон изброяват главните аргументи за деменцията и описаха за методите за предварителна защита. Резултатите от работата им са оповестени от списание Lancet, предават от Darik News.

Въз основа на резултатите от сходно изследване, извършено от 2017 година до в този момент, специалистите дефинират девет фактора, които способстват за развиването на деменция:
 image2_16x9.png EDNA ОБ(Л)ИЧА: 6 летни рокли за всеки мотив ДО 30 ЛЕВА На фокус
- ниско равнище на обучение
- високо кръвно налягане
- увреждане на слуха
- тютюнопушене
- затлъстяване
- клинична меланхолия
- липса на физическа интензивност
- диабет
-социална изолираност

Сега към тях са добавени още три аргументи:

- несъразмерна консумация на алкохол
- травматично увреждане на мозъка
- нечист въздух

Според учените може да избегнете развиване на деменция, като следвате няколко елементарни инструкции. Вижте в галерията кои са те.
Спазвайте следните препоръки, с цел да предотвратите деменция 7 фотоси  Спазвайте следните препоръки, с цел да предотвратите деменция  Спазвайте следните препоръки, с цел да предотвратите деменция  Спазвайте следните препоръки, с цел да предотвратите деменция  Спазвайте следните препоръки, с цел да предотвратите деменция
В публикацията на сп. Lancet се отбелязва още, че използването на тези препоръки може да понижи риска от развиване на заболяването с над 40%. Учените също обръщат внимание на тревожния факт, че пандемията от ковид основава още по-големи усложнения за хората с деменция.

Много от тях просто не могат да съблюдават обществена дистанцията заради неспособността си да схванат същността на това предписание. В допълнение, неналичието на връзка и насилствената обществена изолираност, с която се сблъскват, също утежнява фрапантно положението им.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР