Учени от университета Вандербилт в Нашвил, щата Тенеси, откриха как

...
Учени от университета Вандербилт в Нашвил, щата Тенеси, откриха как
Коментари Харесай

Медици разработиха метод за борба с агресивен рак

Учени от университета Вандербилт в Нашвил, щата Тенеси, откриха по какъв начин да се оправят с растежа на злокачествени тумори и да провокират регресията им, заяви уеб сайтът MedicalXpress.
Методът е основан върху блокиране интензивността на протеините MYC, които годишно са виновни за към 100 хиляди смъртни случая в резултат на рак в Съединени американски щати.
Специалистите съумели да нарушат взаимоотношението сред протеините MYC и кофактора WDR5, който облекчава действието им. Известно е, че този комплекс поддържа действието на ген, който способства за растежа на злокачествени формирания. Опитите да се блокира непосредствено интензивността на MYC бяха несполучливи.
Учените анализирали структурата на WDR5, с цел да опознаят механизма на взаимоотношението му с протеините MYC. Освен това направили опити с лабораторен модел на лимфома на Бъркит, който се отличава с огромна настъпателност. Специалистите заменили гени, кодиращи MYC, с мутантни форми, с цел да се прекрати опцията протеини да взаимодействат с WDR5. Оказало се, че нарушеното взаимоотношение сред молекулите води до бърза регресия на туморите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР