Учени от университета в Торино направиха проучване за най-влиятелните филми

...
Учени от университета в Торино направиха проучване за най-влиятелните филми
Коментари Харесай

Кои са най-влиятелните филми в историята

Учени от университета в Торино направиха изследване за най-влиятелните филми в историята. Класацията оглавява акомодацията на приказката на американския публицист Лайман Франк Баум " Магьосникът от Оз " (The Wizard of Oz, 1939).

Според резултатите от изследването, в топ 3 са " Междузвездни войни " (1977) и „ Психо “ (1960).

Сред 20-те най-влиятелни кино лентата в историята попадат " Кинг Конг " (1933), " 2001: галактическа авантюра " (1968), " Метрополис " (1927), " Гражданинът Кейн " (1941), " Франкенщайн " (1931), " Снежанка и седемте джуджета " (1937), " Казабланка " (1942), " Дракула " (1931), " Кръстникът " (1972), " Челюсти " (1975), " Носферату: Симфония на ужаса " (1922), " Отнесени от вихъра " (1939) и други

Успехът на един филм нормално се мери с индикатори на боксофисите или реакцията на професионалните кино критици, означават създателите на изследването. Според тях обаче изводът за успешността на даден филм постоянно може да е повлиян от външни фактори, в това число реклами или трендове и не могат да преценяват въздействието на кино лентата с течение на времето.

" В тази публикация предлагаме нов способ за класиране на филми, учредени на верига от връзки на към кино лентата с другите филми. Нашата цел е да се мери триумфът на кино лентата, като се реши какъв брой е повлиял на други продукции от художествена и от икономическа позиция ", се отбелязва в публикацията.

В работата си откривателите са употребявали кинематографичната база данни IMDb (Internet Movie Database), която показва повече от 47 000 кино лентата от 157 страни по света.

" Тъй като основата на IMDb, която използваме, е по-скоро пристрастна към европейското и северноамериканското кино, нашите резултати могат да се смятат за значими основно за западната просвета ", прибавят учените.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР