Учени от университета в Сан Диего, Калифорния, установиха, че подрастващите,

...
Учени от университета в Сан Диего, Калифорния, установиха, че подрастващите,
Коментари Харесай

По-малко време пред екрана значи повече щастие за подрастващите


Учени от университета в Сан Диего, Калифорния, откриха, че подрастващите, които прекарват пред мониторите до един час дневно, изпитват по-голямо удевлетворение от живота, в сравнение с връстниците им, подвластни от компютрите.

Изследването е оповестено в списанието на Американската асоциация за логика на психиката Emotion.

Специалистите проучили базите с данни за психологичното здраве на милион американци на възраст до 18 години като обърнали внимание на общественото им държание и привички.

Изяснило се, че пристрастените геймъри, феновете на телевизионни стратегии и обществени мрежи, които седят пред екраните по няколко часа дневно, дефинират себе си по-често като нещастни.

Подчертава се, че този фактор мощно понижава нивото на задоволство от живота. Въпреки, че проучването не демонстрира причинно-следствената връзка, няколко други труда демонстрират, че интензивният консуматор на обществените мрежи се оказва по-малко благополучен, освен това нещастният човек не става по-активен в обществените мрежи “, отбелязва ръководителката на изследователската група Джин Туинж.

Експертката предлага на младежите да прекарват по-малко време с електронните си устройства и то най-вече два часа на ден. Тя поучава по-често да се поддържа връзка в действителния живот и да се завързват нови другарства „ офлайн “. /РИА "Новости"
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР