Учени от университета в Пенсилвания (САЩ) са установили, че редовният

...
Учени от университета в Пенсилвания (САЩ) са установили, че редовният
Коментари Харесай

Сексът не е табу за преживелите инфаркт

Учени от университета в Пенсилвания (САЩ) са открили, че постоянният секс усилва имунната система с 30% и прави хората по-устойчиви на заболявания. Обяснението е, че двойките, които се любят 1-2 пъти седмично, имат по-високи равнища на имуноглобулин А (IgA), в сравнение с тези, които го вършат 1-2 пъти в месеца. Тази периодичност на половите контакти, съпроводена с нежни думи и милувки, въздейства удобно и на сърцето.

Положителните страсти подтикват отделянето на хормона окситоцин в кръвта, който блокира проявлението на хроничната отмалялост. За нея е известно, че е разследване от стресови положения, които пък подтикват производството на кортизол – хормон на напрежението,  отделян от надбъбречните жлези. А тревогата и безпокойството блокират половото предпочитание в тялото и половите органи.

Сексът подтиква сърдечния мускул и това са  доказали експерти от Кралския университет във Англия, които са изследвали доброволци „ донжуани “. Установили,  че вероятността от инсулт и инфаркт при тях е 2 пъти по-ниска поради хормоните, които се отделят при мощно полово предпочитание. Докторите  съветват претърпелите инфаркт да не се въздържат от секс, тъй като

половите хормони се трансформират в лекарство


за тях. Действат удобно на целия организъм,  подобряват храносмилането и уголемяват кръвоносните съдове. Движенията по време на половия акт тонизират мускулите в таза, бедрата, дупето, корема, ръцете и гръдния панер.

Учени и от кралския институт в Белфаст са анализирали данни за смъртността измежду 1000 мъже на междинна възраст за интервал от 10 години. Оказало се, че при тези, които вършат секс постоянно, смъртността е понижена с 50% спрямо тези, които изобщо не се занимават със секс. Доказали още, че активният сексуален живот

понижава риска от рак на гърдата и на простатата


Сексолози настояват, че насладата от секса отстранява болката по-добре от аналгина. Точно преди оргазъм равнището на хормона окситоцин се покачва 5 пъти спрямо нормата. Мозъкът подтиква отделянето му в кръвта и той контролира температурата на тялото, кръвното налягане и потиска болката. Този факт е открит още през 70-те години на предишния век от доктор Бевърли Уипъл – същата, която е открила съществуването на вагиналната ерогенна зона, известна като точка G.

Уипъл е потвърдила, че при стимулиране на тази точка вълшебният хормон се впръсква в кръвта и прагът на болката скача с 40%. Тя е изследвала с томограф работата на мозъка на възбудени дами и е открила, че хормоните, съпътстващи разпалването на пристрастеността, задействат центъра, отговарящ за угнетяване на болката в междинния отдел на мозъка. Той подава сигнал за обособяване на кортикостероиди, които понижават чувствителността на нервните окончания. Аналогични процеси протичат и в мъжкото тяло, които избавят от разнообразни типове болежка – от мигрена до артрит.

Шведски учени са потвърдили, че постоянният секс и удоволствието от него форсират заздравяването на раните. Те наранили лапите на лабораторни мишки, а след това им инжектирали окситоцин за полова възбуденост. Забелязали, че раните им заздравели 2 пъти по-бързо от нормално.

Жените знаят, че  сексът се отразява добре на фигурата и на кожата. Дори  при междинна дълготрайност на половия акт 4,5 минути

тялото изгаря толкоз калории, колкото при 15-минутен джогинг


Разбира се, сътрудниците не трябва да се втурват незабавно към хладилника за нещо вкусно.

Освен изброеното дотук,  сексът покачва равнището на естроген в кръвта на дамите, който прави косата  им  блестяща, а кожата – еластична. Добре е, когато се любят с непрекъснат и умел сътрудник, да не употребяват презервативи, поучават ендокринолози. Тогава се прави продан на хормони сред мъжа и дамата, които пазят кръвоносните съдове от холестеролови плаки, а дамата – и от прекалено окосмяване. Освен това се контролира и менструалният цикъл. Според даоизма по време на половия акт с изключение на телесни течности и хормони, се обменят и най-фини сили (ин и ян) сред сътрудниците.

Двойките не трябва да пропущат ласките и прегръдките. По тялото ни има над 5 милиона рецептори, които при допиране изпращат импулси в кората на основния мозък, а оттова в хипоталамуса и подтикват производството на пролактин – тягостен експанзията, и ендорфин – премахващ напрежението. Така че, бъдете нежни един към различен. Струва си човек да си основава приятни страсти, да се радва на удоволствието от секса, без които животът  ще е отегчителен.

Колко постоянно да се прави


Трудно е да се даде рецепта, тъй като това зависи от здравословното положение, взаимоотношенията, възрастта на сътрудниците. Ако приемем една средностатистическа полова интензивност, сексолозите предлагат:

сред 20 и 25 години – 4 пъти седмично
сред 25 и 30 години – 3 пъти седмично
сред 30 и 40 години – 2 пъти седмично
сред 40 и 50 години – 1 път седмично
сред  50 и 60 години – 1 път на две седмици
над 60 години – най-малко един път на три седмици
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР